http://www.mediaindonesia.com/read/2011/01/02/192432/123/101/Penemuan-Ular-Sanca-Gegerkan-Kampung-Cisarua

Vondst van python brengt kampong Cisarua in opschudding.


Zondag, 2 januari 2011 15:55.

Door: Budi Kansil.

gevangen python
ANTARA / Ari Bowo Sucipto / ip .

CIANJUR--MICOM : De mensen van Cisarua RT 01 / 08 Desa Rancagoong , onderdistrict Cilaku , provincie CianjurdefaultMapIcon.jpeg , West Java werden in opschudding gebracht door de vondst van een python van 17 kilogram en met een lengte van 3,5 meter, zaterdagavond (1/1) rond 18:30 West Indonesische tijd.

Mensen waren bezig vis te vangen in de rivier van de streek toen de slang voor de eerste keer werd ontdekt, gewoonlijk zulk fauna verslindend waar het verblijft. Informatie die zondag (1/1) bijeengebracht werd vermeldt dat er twee mensen, te weten Enjang en Ridwan, bezig waren vis te vangen in die rivier toen de schrik hen op `t lijf werd gejaagd door de vondst van het grote geschubde beest.

Beiden brachten onmiddellijk verslag uit bij de mensen van de buurt. De mensen kwamen in grote getale naar de rivier en deden hun best het te vangen.

Na zich moe te hebben uitgesloven kon de slang uiteindelijk worden gevangen. Op dit moment is de slang opgesloten bij het verblijf van H. Jaenudin, 41, een plaatsgenoot.

"Op het moment dat hij voor het eerst werd gevonden regende het net niet meer. Dus waren we zo geschrokken te weten dat de slang leefde in de rivier," zegt Jaenudin, zondag.

Op dit moment is de slang een vertoning voor de mensen die met velen komen naar het huis van de hadji Jaenudin. Er zijn zelfs veel mensen die hem proberen te kopen.

"De afgelopen twee dagen komen de mensen bij drommen mijn huis opzoeken. Zij zijn geƫrgerd en willen direct die python zien," vervolgt hij.

Jaenudin tezamen met de mensen uit de buurt zijn van plan die python aan de dierentuin te geven. Wanneer dat gebeurt weet Jaenudin nog niet zeker. "Op dit moment houd ik hem nog thuis," eindigt hij.wajang1.JPG

---------//--------